| | 全国    成考学位
  滚动信息: ·烟台学林函授站,烟台最负责任的成人教育机构 ·2017年烟台成人高考报名中,烟台成考函授火热招生中
当前位置:首页 > 大英 > 模拟 大英

成人高考专升本英语模拟试题四

分享到:

添加时间:2013/3/17 9:43:59  浏览次数:3141




I. Phonetics (5 points )

  Directions:

  In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A,B,C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on Answer Sheet I.

  1.A. machine B. headache C. chemistry D. character

  2.B. piece B. receive C. relief D. scientist

  3.A. months B. mouths C. paths D. clothes

  4.A. machine B. attention C. major D. China

  5.A.flood B. books C. other D. double

  Ⅱ。Vocabulary and Structure ( 15 points )

  Directions:

  There are fifteen incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A,B,C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on Answer Sheet I.

  6.——Will you came to the party this weekend?

  ——______.

  A. With pleasure B. My pleasure C. it's my pleasure D. A pleasure

  7.The square in front of the supermarket is so limited that when going there, first of all, you should consider ______your car.

  A. parking B. where to park C. to park D. where parking

  8. The factory has done good honour to the government and the people around so that visitors come to it ___________.

  A. in number B. in larger numbers C. to the number D. by number

  9.It is _______to be invited to speak here.

  A. good manners B. an honour C. a pride D. a respect

  10.The country has ____ people and _______money _______spent on tobacco every year.

  A. a large quantity of, a number of, are B. plenty of, a great deal, are

  C. a great deal of, plenty of, is D. a large number of, a large amount of, is

11.__________he goes, she will go, and she never cares _______ happens.

  A. Wherever, what B. Wherever, that

  C. a great deal of, plenty of, it D. Where, What

  12.——She likes to watch TV plays, but she doesn't watch TV every day.

  ——_______.

  A. So do I B. nor do I C. So I do D. So it is with me

  13. She is always the first __________to school.

  A. coming B. to come C. to have come D. having come

  14.——I always look before crossing the street.

  ——You are right. You can‘t be too ________.

  A. nervous B. careful C. careless D. hurried

  15. It was 12 o‘clock _____the plane took off.

  A. when B. that C. since D. till

  16._____, Mr. Brown saw the washing machine which had been repaired go wrong again.

  A. To his surprise B. It was surprised C. Surprising D. To the surprise.

  17.——What made her so upset?

  ——____ _the necklace______ yesterday.

  A. Lost, bought B. Lost, buying

  C. Losing, having bought D. Losing, bought

  18.The three children looked after their sick mother__________.

  A. in return B. by turn C. in turn D. being done

19.Tom went out to play with his homework__________.

  A. done B. to do C. doing D. being done

  20. Not until_________ the whole thing to him______ that he was wrong.

  A. had I explained, he realized B. had I explained, that he realized

  C. I had explained, that he realized D. I had explained, did he realize

  Ⅲ。Cloze ( 20 points )

  Directions:

  For each blank in the following Passage, there are for choices marked A,B, C and D. Choose the one that is suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on answer sheet I.

  Most children with healthy appetites are ready to eat almost anything that is offered them and a child rarely dislikes food 21 it is badly cooked.

  The way a meal is cooked and served is most important and an 22 served meal will improve a child's appetite. Never ask a child 23 he likes or dislikes a food and never discuss likes and dislikes in front of him or allow 24 else to do so. If the father says he hates fat meat or the mother refuses vegetables in the child’s hearing he is 25 to copy this procedure. Take it 26 Granted that he likes everything and he probably will. Nothing healthful should be omitted for the meal because of a supposed dislike. At meal times it is a good idea to give a child a small portion and let him come back for a second helping rather than give him as 27 as he is likely to eat all at once. Do not talk too much to the child 28 meal times, but let him get on with his food, and do not allow him to leave the table immediately after a meal or he will soon learn to swallow his food so he can hurry back to his toys. Under 29 circumstances must a child be coaxed 30 forced to eat.

  21.A. if B. until C. that D. unless

  22.A. adequately B. urgently C. eagerly D. attractively

  23.A. whether B. that C. What D. which

  24.A. somebody B. everybody C. anybody D. nobody

  25.A. willing B. possible C. possible D. likely

  26.A. with B. as C. over D. for

  27.A. little B. few C. much D. many

  28. A. no B. during C. over D. by

  29.A.no B. some C. any D. such

  30.A.nor B. but C. neither D. or

Ⅳ Reading Comprehension ( 75 points )

  Direction:

  There are five reading passages his part. Each passage is followed by five questions. for each question there are for suggested answer marked A, B, C and B , choose the best answer and blacken the corresponding letter on Answer sheet 1 .

  Passage one

  Valencia is in the east part of Spain. It has a port on the sea, two miles away from the coast. It is the capital of a province that is also named Valencia.

  The city is a market centre for what is produced by the land around the city. Most of the city's money is made from farming. It is also a busy business city, with ships, railways clothes and machine factories.

  Valencia has an old part with white buildings, coloured roofs, and narrow streets. The modern part has long, wide streets and new buildings. Valencia is well known for its parks and gardens. It has many old churches and museums. The University in the centre of the city was built in the 13th century.

  The city of valencia has been known since the 2nd century. In the 8th century it was the capital of Spain. There is also an important city in Venzuela(委内瑞拉) named Valencia.

  31.From the text, how many places have the name Valencia?

  A. One B. Two C. Three D. Four

  32.What is the main difference between the two parts of the city?

  A. The colour of the buildings B. The age of the buildings

  C. The colour of the roof D. The length of the streets.

  33.When was Valencia the most important city in Spain?

A.2nd century B.8th century

  C.13th century D.20th century

  34.What is Valencia famous for?

  A. Its markets B. Its university

  C. Its churches and museums D. its parks and gardens

  35. The main income of the city of Valencia is from its _______.

  A. markets B. business

  C. factories D. farming

  Passage two

  I had just gone to bed after a very hard day when the phone rang. It was an eccentric farmer. I had never met him before although I had heard people talk about him. He sounded quite nervous and he had been talking for a minute or so before I understood anything. Even then all I could make out was that someone called Milly had had a very accident. I hadn't the slightest idea who she was but I obviously had to go.

  It had been snowing heavily that day and I didn't know the way. I had been driving for at least an hour when I finally found his place. He was standing there, waiting for me. "She meant more to me than anyone ……even my own wife!" he said. I could see that he had been crying. I thought something terrible had taken place, a possible scandal. I was even more shocked when he told me he had put her in the barn(厩)。 "I wouldn't leave here out in the cold!" he said.

  Milly had clearly been a secret lover of his. I was about to tell him he could not expect me to cover anything up when he opened the barn door. He lifted his candle and I saw a dark figure on the ground. "She was such a good cow! I wouldn‘t let anyone but a doctor touch her!"he said, and burst into tears again.

  36. The underlined phrase make out in the first paragraph means ______

  A. expect B. see clearly

  C. here clearly D. understand

  37. Before he arrived at the farmer's house, the writer expected to see Milly lying ____?

  A. on the floor of a room B. on the ground of a barn

  C. in bed in a barn D. in bed in a room

  38.What do we know about Milly from the story?

  A. She was seriously ill. B. She was hidden somewhere.

  C. She had met with an accident. D. She had caused a scandal.

  39 .The farmer wished that the writer might__________.

  A. bring Milly back to life B. keep the whole things a secret

  C. look into the matter D. free him from a scandal

  40.The person who told the story is probably a _______.

  A. policeman B. farmer

  C. newspaper reporter D. country doctor

Passage three

  Feeling tired lately? Has the doctor said he cannot find anything wrong with you? Perhaps he sent you to a hospital, but all the advanced equipment there shows that there is nothing wrong.

  Then consider this, you might be in a state of subhealth.

  Subhealth, also called the third state or grey state, is explained as a border line state between health and disease. According to an investigation by the National Health Organization, Over 45 percent of subhealth people are middle aged or elderly. The percentage is even higher among people who work in management positions as well as students around exam time.

  Symptoms include a lack of energy, depression, slow reactions, insomnia, agitation and poor memory. Other symptoms include shortness of breath, sweating and aching in the waist and legs.

  The key to preventing and recovering from subhealth, according to some medical experts, is to form good living habits, alternate work with rest, exercise regularly, and take part in open-air activities.

  As for meals, people are advised to eat less salt and sugar. They should also eat more fresh vegetables, fruits, fish, because they are rich in nutritional elements-vitamins, and trace elements——that are important to the body.

  Nutrition experts point out that it is not good to eat too much at one meal because it may cause unhealthy changes in the digestive tract. They also say that a balanced diet is very helpful in avoiding subhealth.

  41.According to this passage, which of the following is right?

  A. When you are in a state of subhealth, you should go to see a doctor and buy some medicine.

  B. When you are in a state of subhealth, you should stay home and keep silent.

  C. When you are in a state of subhealth, you should find out the reasons and relax yourself.

  D. When you are in a state of subhealth, you should have yourself examined in foreign countries.

  42.Middle aged people may feel subhealth,because______.

  A. they have lost their living hopes B. they have more pressure in life and work

  C. they have used up their energy. D. they begin to get energy

  43.The answer for preventing you from falling into a state of subhealth is that you should_____.

  A. work hard B. sleep more

  C. take more medicine D. be deep relaxed and form good living habits

  44. As for food, experts suggest that_________.

  A. we should eat less B. we should never eat meat

  C. we should have meals with less salt and sugar D. we should have meals without salt or sugar

  45.The underlined word "alternate"in this passage means_____.

  A. keep up B. take up C. arrange by turns D. cause to take place

  passage Four

  Equal pay for equal work is a phrase used by the American women who feel that are looked down upon by society. They say it is for women to be paid less than men for the same work

  People who hold the opposite opinion (mainly men) have an answer to this. They say that men have more responsibility than women; a married man is expected to earn money to support his family and to make the important decision, and therefore it is right for men to be paid more. There are some people who hold even stronger opinion than this and are against married women working at all. When wives go out to work, they say, the home and children are given no attention to. If women are encouraged by equal pay to take full time job, they will be unable to do the things. Women are best at making a comfortable home and bringing up children. They will have to give up their present position in society.

  This is exactly what they want to give up, the women who disagree say. They want to escape from the limited place which society expects them to fill and to have freedom to choose between a job and home life, or mixture of the two. Women have the right of equal pay and equal opportunities.

  These women have expressed their opinions forcefully by using the famous saying, "All men are created equal." They point out that the meaning of this sentence is "all human being are created equal."

  46. The women use the phrase "equal pay for equal work" to demand that _____.

  A. woman's work shouldn't be harder than men's

  B. men should be paid less than women

  C. people doing harder work should earn more

  D. men and women should be paid the same amount of money for the same work

  47.What exactly do the women who disagree want to give up?

  A. Their job B. Their home life

  C. Their right to pay D. Their present position in society

  48.People who disagree with women's opinions believe _____.

  A. women can't do what men can

  B. men can earn money more easily than women

  C. men's responsibilities are different from women's

  D. men have to work much harder than women

  49. The women use the saying "all men created equal" to show that ___.

  A. the position of women has changed a little in modern time

  B. in American society men and women should in modern time

  C. men's right are always considered more important than women's

  D. men and women had equal power in early American society

  50.The women who disagree say that _______.

  A. if women are given equal pay, their opportunities will be greater

  B. women are no longer interested in taking care of their homes

  C. women want more freedom in deciding the kind of life they live

  D. women need opportunities to go out of the house more often

Passage Five

  Danny was just tired about the way things were going. His mom came to the school and went on and on about Rick Jackson. It seemed that she would never stop talking. "Somebody's got to stop that boy!" she was shouting. "Rick's troubling everybody in the neighborhood. And he loves to pick on little boys like Danny."

  Mrs. Green, Danny's teacher, was concerned a lot. "I didn't know that Danny was being picked on," she answered. "He's never said anything about this to me!" Mrs. Green looked at Danny. "How long has this been going on?" she asked. Danny could only shake his head and look at the floor. He knew if he said a word about this, he would have trouble after school.

  Danny hadn't said anything about the problem because he wanted to do things with the boys in the neighborhood. After all, most of them were nice to him. He hated to leave the gang just because of Rick. Maybe the time had come to find new friends. He felt it hard to make up his mind.

  51. We learn from the reading that ________.

  A. Danny was not a good student B. Danny's mother talked too much the school

  C. Danny's teacher knew something about Danny's problem before

  D. Danny wanted to get away from Rick

  52. When Danny's mother came for Mrs. Green, the matter was now ______ to Mrs. Green.

  A. serious B. common

  C. untrue D. similar

  53.Danny now _______.

  A. was tried of the school and his friends B. had no friend at all

  C. was not sure what he should do with the problem

  D. made some new friend in the neighborhood

  54.Danny didn't say anything about the matter to Mrs. Green because ______ .

  A. she had known it B. the other boys told her

  C. he didn't want to be in trouble D. his mother didn’t want him to say it

  55.The word "gang"in the reading means _____

  A. a place for boys to play games

  B. a group of young people

  C. a school bus for children to and from school

  D. the teacher's office

  V. Daily Conversation (10 points )

  Directions:

  Pick out the appropriate expressions from the eight choices below and complete the following dialogues by blackening the corresponding letter on the Answer sheet I .

  A. I was held up by the traffic jam.

  B. That's a good price.

  C. I think so.

  D. If you run, you might catch it.

  E. Thank you very much.

  F. Nobody like this.

  G. Yes, he will.

  H. I do some running every morning.

  56.Hoe: What do you do for exercise?

  David:____

  57. Wang: Excuse me, can you tell me when the next bus leaves for the airport?

  Woman: It'll leave in 3 minutes. ______

  58.Boss: Where have you been? It's eight o' clock now.

  Rose: I‘m sorry. ______

  59. Jane: Mary bought this dress for 5 dollars, saving 4 dollars.

  Amber: ______

  60.Jack: Do you think Bob will get here on time?

  Tom:_______

  VI. Writing ( 25points )

  Directions:

  For this part, you are allowed 20 minutes to write a short composition of about 100-200 words on the title: Going Abroad to Study. Base your composition on the outline given below.

  1.有人认为出国留学有很多好处;

  2.有人认为出国留学有很多不利之处;

  3.你的看法是……

参考答案

  Ⅰ。1.A 2.D 3.A 4.C 5.B

  Ⅱ。6.A 7.B 8.B 9.B 10.D 11.A 12.D 13. B 14.B 15.A 16.A 17.A 18.A 19.A 20.D

  Ⅲ。21.D 22.D 23.A 24.C 25.D 26.D 27.C 28.B 29A 30.A

  IV.31.C 32.B 33.B 34.D 35.D 36.D 37.D 38.C 39.A 40.D 41.C 42.B 43.D 44.C 45.C

  46.D 47.D 48.C 49.B 50.C 51.D 52.A 53.C 54.C 55.B

  Ⅴ。56.H 57.D 58.A 59.B 60.G

  Ⅵ。

  Going Abroad to Study

  Some people think that there are a lot of advantages to study abroad . Firstly ,we can learn the native language more easily and more rapidly while in the country. Secondly , many foreign universities can offer better studying conditions and have more advanced teaching equipment .Thirdly ,going abroad can take us to a new environment with different culture and customs.

  However ,some people believe that it isn't worth while to study abroad . For example, the tuition and living expenses are expensive. Moreover, being far away from our mother country, we may feel lonely.

  My view is that going abroad has more advantages than disadvantages. So it is advisable to study abroad.

 



首 页 | 关于烟台成人高考网 | 决战成考 | 高中起点 | 专科起点 | 成考辅导 | 交流论坛 | 广告投放 | 法律声明 | 联系我们
版权所有:烟台学林教育(烟台学林函授站) 地 址:芝罘区青年南路328号
报名咨询电话:0535-2728399 0535-2728899 点击这里给我发消息
咨询时间:全天24小时服务(周六、周日及节假日不休息) 邮箱:546087810@qq.com 鲁ICP备13028019号
更多